Wij zijn dol op innoveren

We omarmen culinaire trends en geven daar graag een eigen draai aan. Zo zijn we de afgelopen periode druk bezig geweest met het fermenteren van groente. Gefermenteerde groenten zijn gezond en worden steeds populairder. Daar experimenteren we dus graag mee. Heb jij een innovatief idee en wil je dat graag verder uitwerken? We denken graag met je mee en testen, proeven, schaven bij en werken uit tot jouw product klaar is om de markt te veroveren.

De pluspunten van gefermenteerde groenten

Gefermenteerde producten zijn erg populair. Logisch, ze zitten vol met gezonde pro-biotische bacteriën en antioxidanten, die een positieve invloed op de darmflora hebben. Gefermenteerde groenten zijn bovendien langer houdbaar en hebben een verrassende frisse smaak én een goede bite. Ook kun je er alle kanten mee op: rauw verwerken, wokken, grillen, barbecueën, stomen, bakken en pureren.

 

 

Uniek in Europa

Genoeg redenen voor ons om de trend van fermenteren verder uit te diepen en ermee te testen. Het eindresultaat is een hogedruk techniek die toegepast wordt op de groenten. Daarmee blijven de gezonde eigenschappen van het gefermenteerde product behouden. Zo is er, door toevoeging tijdens het proces van specerijen en  milde Ediks azijnen minder zout nodig en geeft de smaak van gefermenteerde groenten een nieuwe dimensie.

 

 

Succesvol experiment

Inmiddels hebben we met tien groenten succesvol geëxperimenteerd. Het resultaat is een uitgebalanceerd assortiment dat volgens foodpairing op smaak is gebracht met kruiden, specerijen en een Edik. De fermentatie productiekeuken bij Swirling Spoons is IFS gecertificeerd en in de 1 kilo folieverpakking garanderen wij, bij gekoelde opslag van max 7°C een houdbaarheid van vier maanden.
Wij zijn er trots op dat de gefermenteerde groenten afgelopen januari succesvol zijn geïntroduceerd op de Verstegen Horecava stand.

 

Wil je meer informatie over onze gefermenteerde groenten? Of heb je zelf een innovatief idee en wil je onze hulp inschakelen bij de uitwerking daarvan?

Neem contact met ons op