De grootkeuken is ons kloppend hart

In onze grootkeuken nemen we voor onze klanten uit de food- en horecabranche veel werk en hoofdbrekens uit handen. We nemen nieuwe foodconcepten in productie, bereiden de mise en place voor restaurants, scherpen receptuur aan en pionieren zelf met trends. Ook houden we sessies om foodconcepten te ontwerpen. Of om een marketingplan op te zetten. Zo helpen we ideeën van kleine start-ups volwassen te worden en in restaurants en keukens de werklast te verlichten.

Voor wie?

Wij helpen start-ups, restaurants, (bedrijfs)cateraars, chef-koks, food ondernemers en organisatoren van events bij hun food gerelateerde uitdagingen.

Ben jij een restauranthouder of chef-kok en heb je te weinig ruimte, of een tekort aan (geschoold) personeel? Besteed dan je mise-en-place aan ons uit. Of ben jij een foodondernemer of start-up en:

  • Heb je een goed idee dat je wilt vertalen naar een succesvol product of concept?
  • Wil je jouw productidee laten produceren?
  • Werk je nu vanuit een klein keukentje en wil je je productie opschalen?

Je kunt voor iedere food gerelateerde uitdaging bij Swirling Spoons terecht.

Bel of mail ons

 

Concept- & Productontwikkeling

In onze grootkeuken ontwikkelen we concepten en producten voor de foodbranche. Vaak van A tot Z. Maar we stappen ook vaak halverwege het proces in om een bestaand idee naar een hoger plan te tillen.

 

Heb jij een idee en wil je dit vertalen naar een succesvol product? Dan zetten wij onze ruime horeca-expertise en brede kennis graag in om met je mee te denken over smaak, ingrediënten, receptuur en onderscheidend vermogen. Is jouw concept geschikt voor de doelgroep? Hoe komt je product het beste tot z’n recht in de huidige markt? We testen, proeven, schaven bij en werken uit tot we samen de formule hebben gevonden waarmee jij de markt kunt bestormen.

 

 

Besteed je mise-en-place aan ons uit

Van gehaktballen in eigen jus tot kreeftenworst: wij nemen voor veel keukens de productie van de mise-en-place helemaal of gedeeltelijk uit handen. Daarbij volgen we secuur jouw recept, of we adviseren een alternatief. Uiteraard altijd in overleg met jou.

 

Oplossing voor tekort aan personeel

Heb je te weinig personeel, of een tekort aan goed opgeleide koks? Dan is het uitbesteden van je mise-en-place aan Swirling Spoons een slimme oplossing. Je wint tijd en bent verzekerd van een constante hoge kwaliteit.

 

Opschalen van je productie

Heb jij een goed lopend product bedacht en geïntroduceerd, en zou je graag méér willen gaan verkopen? Dan moet je je productie opschalen. Bied je huidige keuken daar geen ruimte voor? Breng de productie dan onder bij de grootkeuken van Swirling Spoons. Wij maken sauzen in charges van 10 tot 500 liter of draaien productieruns van 10 tot 250 kilo. Afhankelijk van jou product maken we gezamenlijk een plan.

 

Onze werkwijze

We koken met liefde, kennis en passie voor het vak. Ambachtelijk, puur en met verse producten. We gebruiken zo veel mogelijk reststromen en hanteren het zero-waste-principe. Natuurlijk werken we volgens de hoogst haalbare HACCP-normen en alleen met opgeleide koks.

 

De keukenbrigade van Swirling Spoons

In de keuken van Swirling Spoons zwaait chef Pascal Martens de pollepel. Hij deed veel ervaring en kennis op in alle hoeken van de horeca, van instellingskeukens tot luxe restaurants en van cateringbedrijven tot delicatessenwinkels. Onze keukenbrigade bestaat verder uit opgeleide en bevlogen koks die samen elke culinaire uitdaging aangaan. We koken met liefde, denken mee in concepten, kennen de markt en volgen trends. Kortom, we beheersen de gehele gastronomie tot diep in onze aderen.